Otlu Dolama Böreği Yapmak İçin 4 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hamuru ince açmak böreğin çıtır olmasını sağlar ama yırtılmamasına dikkat edin. Otları iyice yıkayıp süzüp doğradıktan sonra kullanmak, böreğin sulu olmamasını sağlar. Kat kat yağ sürmek ve dolarken çok sıkıştırmamak, böreğin hem lezzetli hem de güzel görünmesini sağlar.

Taze otlar böreğe hem aroma hem de canlı renk katar, mutlaka taze tercih edin. Hamuru rulo yaparken otların her tarafa eşit dağılmasına özen gösterin. Pişirme sırasında fırını önceden ısıtmak, böreğin her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak