Orjinal Tantuni Hangi Yağ ile Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Mersin mutfağıyla özdeşleşen tantuni, bol miktarda yağ ile hazırlanır. Pişirme aşamasında sac tavasına sık sık yağ eklenir. Gelin, orjinal tantuni yapımında kullanılan yağa birlikte göz atalım.

Gerçek, yani orijinal Mersin tantunisi geleneksel olarak pamuk yağı ile yapılır. Mersin’de tantuni ustalarının ortak görüşü şudur:

  1. Pamuk yağı, yüksek ısıya dayanıklıdır, kızdırıldığında yanmaz ve etin lezzetini baskılamaz.
  2. Nötr bir aromaya sahiptir, yani etin tadını öne çıkarır.
  3. Ayrıca lavaşa sürüldüğünde o özel parlak, hafif yağlı görüntüyü verir.

Bugün birçok yerde pamuk yağı zor bulunduğu veya maliyeti yüksek olduğu için ayçiçek yağı kullanılıyor. Ancak Mersinliler ve işin ustaları, “gerçek tantuni pamuk yağıyla olur” derler. Bu yağ sayesinde tantuniye özgü o hafif ama yoğun lezzet yakalanır.

  1. Tantuni püf noktaları nelerdir?
  2. Tantuni içine neler konur?
  3. Tantuni nasıl yumuşak olur?
  4. Tavuk tantuni pişirme tüyoları
  5. Gerçek tantuni nasıl olur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?