Ördek Eti Buzlukta Ne Kadar Saklanabilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ördek eti derin dondurucuda -18°C’de 6 aya kadar saklanabilir, parçalanmış etler ise 4-6 ay dayanır. Pişmiş ördek dondurulmuşsa en fazla 2-3 ay içinde tüketilmelidir. Çözündürülen ördek eti tekrar dondurulmamalı ve 1-2 gün içinde yenmelidir.

Ördek eti buzlukta 6 aya kadar tazeliğini korur. Pişmiş hali dondurulduğunda 2-3 ay içinde tüketilmelidir. Çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı ve kısa sürede yenmelidir.

Taze bütün ördek

Derin dondurucuda -18°C’de 6 aya kadar saklanabilir.

Parçalanmış ördek eti

But, göğüs gibi parçalar 4-6 ay dayanır.

Pişmiş ördek

Dondurulmuşsa 2-3 ay içinde tüketilmelidir.

Vakumlu paketleme

Saklama süresini 1-2 ay daha uzatır.

Çözündürme sonrası

Tekrar dondurulmamalı, 1-2 gün içinde tüketilmelidir.

Şunlara da göz atın:

  1. Ördek Eti Yıkanır Mı?
  2. Ördek Eti Fırında Pişer Mi?
  3. Ördek Eti Sirkeli Suda Bekletilir Mi?
  4. Ördek Haşlarken Suyuna Ne Konur?
  5. Ördek Eti Kaç Saatte Haşlanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?