Muska Böreği Yapmanın Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Muska böreği, Türk mutfağında özellikle çay sofralarının, kahvaltıların ve davet masalarının sevilen börek çeşitlerinden biridir. Ancak muska böreğinin püf noktalarına çok dikkat etmek gerekir. Gelin, lezzetli bir muska böreği için bilmeniz gereken 5 püf noktasına birlikte bakalım.

Muska böreği adını üçgen (muska) şeklinden alır. Yufka şeritlere kesilir, iç harç konur ve şerit üçgen şeklinde katlanarak bohça gibi sarılır. En yaygın olarak iç harcında beyaz peynir-maydanoz karışımı kullanılır. Ancak kıyma, patates, ıspanak, mantar gibi farklı harçlarla da yapılabilir. Genelde muska böreği yapımında hazır yufka kullanılsa da, isteğe göre ev yapımı yufka da kullanılabilir. Muska böreği tavada kızartılırsa çıtır çıtır olur, ancak fırında pişirildiğinde daha yağsız bir lezzete ulaşır. 

Dilerseniz, tepsi böreği, kol böreği, sigara böreği, Boşnak böreği ve gül böreği püf noktalarına da göz atabilirsiniz.

Muska Böreği Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?