Mayalı Pişi Neden Kabarmaz?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mayalı pişi kabarmıyorsa genellikle maya taze değildir veya hamur yeterince mayalanmamıştır. Ayrıca su veya süt çok sıcak ya da çok soğuk olabilir, bu da mayayı etkisiz hale getirir. Hamur çok sert yoğrulmuşsa veya pişirme yağı uygun sıcaklıkta değilse pişi de kabarmaz.

Hamurun yeterince dinlenmemesi, pişinin kabarmamasına yol açar. Fazla yoğrulan hamur gazı tutamadığı için pişiler düz olur. Pişirme sırasında yağın sıcaklığı ideal değilse pişi düzgün kabarmaz.

Maya etkisiz veya eski

Maya taze değilse veya uygun şekilde aktifleşmemi��se hamur kabarmaz.

Hamurun yeterince dinlendirilmemesi

Hamur yeterince mayalanmazsa pişerken kabarma şansı azalır.

Su veya süt sıcaklığı yanlış

Çok sıcak veya çok soğuk sıvılar mayayı öldürür veya harekete geçirmez.

Hamurun fazla yoğrulması veya sert olması

Sert hamur gazları tutamaz, dolayısıyla kabarmaz.

Pişirme ısısı ve şekli hatalı

Yağ çok soğuksa pişi hamuru hızlı kabaramaz; çok sıcaksa dışı hızlı pişer, içi kabarmaz.

Şunlara da göz atın:

  1. Pişi Hamuruna Yoğurt Konur Mu?
  2. Pişi Neden Lastik Gibi Olur?
  3. Mayasız Pişi Hamuru Bir Gece Önceden Yapılır Mı?
  4. Pişi Hamuruna Yumurta Konulur Mu?
  5. Kabartma Tozuyla Pişi Yapılır Mı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak