Mantı Hamurunun Kıvamı Nasıl Olmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mantı hamuru yoğrulduğunda ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı, ele hafifçe yapışmalı ama kolay şekil alabilmelidir. Açılırken yırtılmamalı ve incecik açıldığında dolgusunu rahatça sarabilmelidir. Hamur yoğrulurken topaklanmamalı, pürüzsüz ve homojen bir kıvamda olmalıdır. Yoğrulduktan sonra dinlendirildiğinde esnekliğini koruyarak pişerken şeklini bozmamalıdır.

Mantı hamuru, yoğrulduğunda elastik ve yumuşak bir dokuya sahip olmalıdır. Açarken kolayca incelip şekil alabilmeli, parçalanmamalıdır. Hamurun yüzeyi pürüzsüz olmalı ve topaklanmamalıdır. Dinlendirildikten sonra da esnekliğini kaybetmemeli ve pişmeye hazır olmalıdır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde