Linguine Makarna Kaç Dakikada Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Linguine makarna genellikle al dente (hafif diri) kıvamı için 8–10 dakika arasında pişer. Daha yumuşak bir kıvam istiyorsanız 10–12 dakika kadar haşlayabilirsiniz.

Linguine makarna genellikle 8–10 dakikada al dente kıvamına gelir. Daha yumuşak seviyorsanız 10–12 dakika pişirebilirsiniz. Pişirirken bol tuzlu su kullanmak makarnayı daha lezzetli yapar.

İpuçları:

  1. Bol tuzlu su kullanım; su neredeyse deniz suyu tuzluluğunda olursa makarna daha lezzetli olur.
  2. Pişirme süresini ambalajdaki öneriye göre ayarlamak iyi olur, çünkü markalar arasında hafif farklılık olabilir.
  3. Makarnayı süzdükten sonra biraz makarna suyu ayırmak, sosunu bağlamak için faydalıdır.

Şunlara da göz atın:

  1. Makarna Doldurması Nasıl Yapılır?
  2. İtalyan Makarna Çeşitleri Nelerdir?
  3. Cannelloni Makarna Nedir?
  4. Cannelloni Makarna Haşlanır Mı?
  5. Makarna Hamuru Kaç Gün Dayanır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak