Kuru Patlıcan Dolmasında Hangi Pirinç Kullanılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru patlıcan dolmasında genellikle tane tane pişen pirinçler tercih edilir. Baldo veya Osmancık pirinci, harcın dağılmadan pişmesini sağlar. Pirinci harçta kullanmadan önce yıkayıp süzmek ve harcı çok cıvık yapmamak önemlidir.

Kuru patlıcan dolmasında dolmalık pirinçler kullanılır. Harcın tane tane kalması için Baldo veya Osmancık pirinci uygundur. Pirinci harca eklemeden önce yıkayıp süzmek lezzeti artırır.

Baldo pirinç

Dolmalık harçta güzel kıvam verir, tane tane kalır ama biraz daha yumuşak olur.

Osmancık pirinç

Daha sert yapısı sayesinde dolmalarda dağılmadan pişer, tane tane kalır.

Pilavlık pirinçler

Uzun taneli değilse de, dolmalık harçta iyi sonuç verir.

İpucu

Kuru patlıcan dolması yaparken pirinci önceden yıkayıp süzdükten sonra hafifçe kavurmak ve harcı fazla cıvık yapmamak tane tane ve lezzetli bir sonuç sağlar.

Şunlara da göz atın:

  1. Kuru Patlıcan Dolması Dolapta Kaç Gün Durur?
  2. Kuru Patlıcan Dolmasının Pişme Süresi Ne Kadardır?
  3. Kuru Patlıcan Dolmasının Yanına Ne Gider?
  4. Kuru Patlıcan Dolması Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

8 Aralık Masterchef All Star İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Islak Kekin Sosu Nasıl Hazırlanır?
Turp Nasıl Yenir?
Gavurdağı Salatası Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Krokan Bush Yapmanın Püf Noktaları
Milföyle Yapılan 10 Tatlı Tarifi