Kuru Patlıcan Dolması Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru patlıcanları yumuşatmak için sıcak suda bekletebilir ve içini hafifçe doldurabilirsiniz. Dolmaları tencereye sıkıca dizip kısık ateşte pişirebilir, pişince biraz dinlendirebilirsiniz. Lezzeti artırmak için zeytinyağı, domates veya limon suyu ekleyip taze otlarla servis edebilirsiniz.

Patlıcanları haşladıktan sonra çatlamamasına dikkat edebilir ve iç harcı hafifçe kavurabilirsiniz. Dolmaları pişirirken tencerenin dibine birkaç dilim patates veya domates koyabilirsiniz. Servis ederken üzerine taze nane veya maydanoz serpiştirerek sunabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem