Kornişon Turşu Nasıl Sert Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kornişon turşunun sert olması için taze ve küçük boy salatalıklar kullanılmalıdır. Yeterli tuz ve sirke oranıyla hazırlanan salamura turşuyu çıtır tutar. Ayrıca turşu serin, karanlık bir yerde bekletilmeli ve kavanozda sıkıştırılmamalıdır.

Turşu yapılacak salatalıklar kaynatılmadan direkt kullanılmalıdır. Kavanozda fazla hava kalmamasına ama salatalıkların ezilmemesine dikkat edilmelidir. Salamura oranı dengeli olursa turşu uzun süre sert kalır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı