Turşu yapılacak salatalıklar kaynatılmadan direkt kullanılmalıdır. Kavanozda fazla hava kalmamasına ama salatalıkların ezilmemesine dikkat edilmelidir. Salamura oranı dengeli olursa turşu uzun süre sert kalır.
Küçük ve taze salatalıklar daha çıtır olur; eski veya iri salatalıklar yumuşak turşu yapar.
Yeterli miktarda tuz ve sirke kullanmak turşunun sert kalmasını sağlar. Genellikle %2-3 tuz oranı uygundur.
Salatalıkları kaynar suya sokmak veya fazla ısıtmak yumuşamalarına neden olur.
Turşuyu kavanozda sıkıştırmak yerine, salatalıkların gevşek durmasına dikkat edin.
Serin ve karanlık yerde, kavanozların ağzı kapalı şekilde bekletmek turşunun sertliğini korur.
Şunlara da göz atın:
Ev Yapımı Turşunun Bozulduğunu Nasıl Anlarız?
Bozulmayan Turşu Suyu Nasıl Yapılır?