Kızılcık Pekmezi Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kızılcıkları iyice yıkayıp saplarından ayıklayın ve tencerede kaynatın. Kaynayan meyveleri ezip tülbentten geçirerek suyunu süzün. Süzdüğünüz suyu tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatın. Kaynamış pekmezi temiz kavanozlara doldurup soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.

Taze kızılcıkları seçip iyice temizleyin ve tencereye alın. Meyveleri suyla kaynatıp yumuşayınca ezin ve suyunu süzün. Elde edilen suyu tekrar tencerede kaynatıp yoğunlaşmasını sağlayın. Sıcakken kavanozlara dökün ve tamamen soğuduktan sonra saklayın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?