Kışlık Patlıcanlı sos Yapmak İçin 3 İpucu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kışlık patlıcanlı sos, yaz aylarında bol ve lezzetli olan patlıcan, domates, biber, sarımsak gibi sebzelerle hazırlanıp kış için saklanan bir tür ev yapımı sos ve meze çeşididir. Gelin, kışlık patlıcanlı sosun püf noktalarına birlikte göz atalım.

Kışlık patlıcanlı sos, Türk mutfağında özellikle Anadolu’da yaygın olarak yapılır. Temel amaç, patlıcanın köz kokusunu ve yaz sebzelerinin tazeliğini kavanozlarda muhafaza ederek kış aylarında sofraya taşımaktır. Ancak yapımında bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Kışlık patlıcan kurusu hazırlamanın püf noktaları, kışlık siyah zeytin püf noktaları ve kışlık börülce konservesinin püf noktalarına göz atın.

Kışlık Patlıcanlı Sosun Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı