Kış İçin Evde Pestil Hazırlamanın 4 Tüyosu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kış için evde pestil hazırlarken meyveleri olgun ve tatlı seçip püre haline getirmek önemlidir. Püreyi ince bir tabaka halinde yayıp düşük ısıda kurutarak eşit şekilde kurumasını sağlayabilirsiniz. Kuruyan pestili hava geçirmez kaplarda serin ve kuru yerde saklamak tazeliğini uzun süre korur.

Pestile tat vermek için az miktarda bal, pekmez veya baharat ekleyebilirsiniz. Meyveyi püre haline getirirken pürüzsüz bir kıvam elde etmek daha iyi sonuç verir. Pestilin kalınlığına dikkat ederek kurutmak, hem lezzet hem de dayanıklılık açısından önemlidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak