Kilis tava genellikle salçasız hazırlanır; et ve sebzelerin kendi lezzeti ön plandadır. Çok az domates salçası kullananlar olsa da bu tarifin aslına pek uymaz. Özetle, Kilis tavanın özünde salça yoktur.
Kilis tava genellikle salçasız hazırlanır ve et ile sebzelerin doğal lezzeti ön plandadır. Bazı yöresel tariflerde az miktarda domates salçası kullanılabilir. Ancak orijinal tarifte salça yoktur.
Geleneksel tarifte Kilis tava, etin kendi yağı ve baharatlarıyla hazırlanır, salça eklenmez.
Sadece biber ve domates doğranarak karışıma katılır, doğal lezzet ön plandadır.
Bazı yöresel farklılıklarda çok az domates salçası ekleyenler olabilir, ama aslı böyle değildir.
Salça eklenirse yemeğin rengi ve tadı ağırlaşır, bu da Kilis tava ruhuna pek uymaz.
Özetle: Kilis tavanın özünde salça yoktur, domates ve biber yeterlidir.