Kemikli Et Haşlarken Kokmaması İçin Ne Yapmalı?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Kemikli et haşlarken istenmeyen kokuları önlemek için doğru pişirme tekniklerini bilmek önemlidir; eti önceden iyice yıkayıp kanını çıkarmak, haşlama suyuna defne yaprağı, tane karabiber ve sebzeler eklemek hem kokuyu bastırır hem de ortaya leziz ve berrak bir et suyu çıkarır.

Kemikli et haşlamak, mutfakta sıkça başvurulan yöntemlerden biridir. Ancak doğru uygulanmadığında etin ağır bir kokusu ortaya çıkar ve bu durum yemeğin lezzetini olumsuz etkileyebilir. Aslında bu koku, etin içinde bulunan kan, ilik ve yağ kalıntılarının pişirme sırasında suya karışmasından kaynaklanır. Peki; kemikli et haşlarken kokmaması için ne yapmalı? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı