Karnabahar Sütsüz Kızartılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Karnabahar sütsüz de kızartılabilir ve oldukça lezzetli olur. Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırıp iyice yıkayıp kurulayın. Ardından un, mısır unu ve su ile hazırlayacağınız hafif bir hamura bulayıp, tuz ve baharat ekleyerek kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kızaran karnabaharı kağıt havlu üzerinde yağını süzdürüp, sıcak olarak servis edebilir ve isteğe bağlı olarak limon, sos veya taze otlarla tatlandırabilirsiniz.

Karnabaharın çıtır olmasını istiyorsanız hamuru ne çok yoğun ne de çok cıvık yapmamalısınız. Kızartma sırasında yağın yeterince sıcak olması, karnabaharın içinin yumuşak, dışının ise kıtır kalmasını sağlar. Baharatlarla zenginleştirilmiş hamur, karnabahara ekstra lezzet katar. Servis ederken yanında yoğurtlu veya sarımsaklı sos sunmak yemeği daha da çekici hale getirir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?