Karnabahar Kızartması Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Karnabahar kızartması, dışı çıtır içi yumuşak lezzetiyle sevilen bir kış yemeğidir. Mükemmel sonuç için karnabaharı fazla haşlamadan, boza kıvamında hamura bulayıp kızgın yağda kızartmak gerekir. Sıcak servis edilip sarımsaklı yoğurtla sunulduğunda lezzeti zirveye çıkar.

Karnabahar kızartması, haşlanmış karnabahar çiçeklerinin un, yumurta veya sos karışımına bulanıp yağda kızartılmasıyla yapılan, dışı çıtır içi yumuşak bir sebze yemeğidir. Türk mutfağında özellikle kış aylarında sıkça yapılır; genellikle sarımsaklı yoğurt veya domates sosuyla servis edilir. Hem garnitür hem de ana yemek olarak tüketilebilir.

''Karnabahar kızartması yanına ne gider, karnabahar tarifleri ve karnabaharın faydalarına'' göz atın.

Karnabahar Kızartmasının Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?