Kan Sulandırıcı Besinler
Kan sulandırıcı besinler nelerdir? Vücudun kendini korumak için yaptığı pıhtılaşma bazı durumlarda tehlikeli olabilir. Sizler için kan sulandırıcı besinleri sıraladık. İşte o besinler:

Vücudumuzun bizlere iç kanama ve yoğun kanamalardan korumak için yaptığı bir şey vardır, pıhtılaşma. Çoğu zaman kan pıhtılaşması iyi bir şeydir ancak bazı durumlarda tehlikeli olabilir. Düzensiz kalp ritmi veya doğuştan kalp kusuru gibi belirli rahatsızlıklarınız varsa veya kalp kapakçığı ameliyatı gibi belirli prosedürler geçirdiyseniz, doktorunuz kan sulandırıcı ilaçları reçete verebilir. Bu koşullar ve kalp kapakçığı değiştirme ameliyatı, kalp krizi veya felce neden olabilecek hayatı tehdit eden kan pıhtıları geliştirme şansını artırır. Kan incelticiler, kan pıhtılarının oluşma olasılığını azaltarak kalp krizi ve felç riskinizi azaltır.


Doğada bulunan ve bazılarının pıhtılaşma riskini azaltmaya yardımcı olduğuna inandığı bazı bileşenler de vardır. Ancak, araştırmalar eksiktir ve kesinlikle kan sulandırıcı ilaçlar ile karıştırılmamalıdır. Eğer ciddi bir rahatsızlığınız varsa doktor ile konuşmadan tüketmeyin. İlaç ile olan yan etkileri için muhakkak doktorunuza danışın. 


  1. Zerdeçal 


Zerdeçal, sarı renk veren bir baharattır ve uzun zamandır halk ilacı olarak kullanılmaktadır. 2012 araştırmasına göre, ana aktif bileşenlerinden biri olan kurkumin, pıhtılaşma önleyici görev gördüğü bulundu. Pıhtı oluşumunu önlemek için pıhtılaşma kaskad bileşenlerini veya pıhtılaşma faktörlerini engellemeye çalışır.


  1. Zencefil


Zencefil, zerdeçal ile aynı ailedendir ve birçok bitkide bulunan doğal bir kimyasal olan salisilat içerir. Salisilatlar bitkilerde bulunur. Salisilik asitten elde edilirler. Sentetik olarak salisilattan türetilen ve genellikle aspirin olarak adlandırılan asetilsalisilik asit, felç ve kalp krizini önlemeye yardımcı olabilir.


  1. Tarçın 


Tarçın hem yaygın olarak bulunur hem de bazı ilaçlarda güçlü bir antikoagülan görevi gören bir kimyasal olan kumarin içerir. Tarçın ayrıca kan basıncını düşürebilir ve artrit ve diğer iltihaplı durumların neden olduğu iltihabı hafifletebilir. Bununla birlikte, insanlarda yapılan araştırmalar, tarçının sağlıkla ilgili herhangi bir durum için kullanıldığına dair kanıt sağlamamaktadır. Kan inceltici olarak tarçın kullanırken dikkatli olun. 2012 risk değerlendirmesi, tarçın bazlı ekmekler ve çaylar da dahil olmak üzere gıdalarda uzun süreli tarçın tüketiminin karaciğer hasarına neden olabileceğini buldu.


  1. Kırmızı Biber


Yüksek salisilat seviyeleri nedeniyle vücudunuz üzerinde güçlü bir kan inceltici etkiye sahip olabilir. Kapsül şeklinde alınabilirler veya yemek için baharat olarak kullanılarak kolayca öğütülebilirler. Acı biber ayrıca kan basıncınızı düşürebilir ve dolaşımı artırabilir.


  1. E Vitamini 


E vitamininin hafif bir antikoagülan olduğu bildirilmiştir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kansızlığa ne iyi gelir?
  2. Uykusuzluğa ne iyi gelir?
  3. Vücut kırgınlığına nen iyi gelir?
  4. Mide bulantısına ne iyi gelir?
  5. İç organ yağlanmasına ne iyi gelir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?