Kalburabastı Neden Hamur Olur?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Kalburabastı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biridir. Görüntüsüyle göz doldursa da, kimi zaman fırından çıkar çıkmaz veya şerbetlendikten sonra hamur gibi bir dokuya sahip olabilir. Bu durum, hem tatlının lezzetini hem de sunumunu etkiler. Peki; kalburabastı neden hamur olur?

Kalburabastı, şerbetli tatlılar arasında en sevilen seçeneklerden biridir. Ancak doğru teknikler uygulanmadığında hamur gibi bir kıvam alabilir ve lezzeti ile sunumu olumsuz etkilenebilir. Kalburabastının ideal dokusunu yakalamak için dikkat edilmesi gereken noktalar büyük önem taşır. Peki; kalburabastı neden hamur olur? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak