Kahvaltılık Börek Hazırlamak İçin 5 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kahvaltılık börek hazırlarken yufkaları kurumaması için nemli bir bezle örtmek, iç harcı dengeli koymak ve sosla lezzetlendirmek çok önemlidir. Pişirmeden önce biraz dinlendirmek böreğin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Üzerine yumurta sarısı ve susam serptiğinde ise hem görüntüsü hem de tadı daha iştah açıcı olur.

Kahvaltıya börek hazırlarken en pratik yol, yufkaları süt, yoğurt ve yağ karışımıyla kat kat soslamaktır. İç malzemeyi fazla doldurmadan özenle yaymak böreğin dağılmadan pişmesini sağlar. Son dokunuş olarak üzerini yumurta sarısı ve çörekotu ile süslemek böreğe hem çıtırlık hem de şık bir görünüm kazandırır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak