İdeal kiloda kalmak için beyaz fasulye tüketin!
İdeal kilo nedir? İdeal kiloda kalmak için ne yapmak gerekir? Dyt. Hülya Çağatay, ideal kiloda kalmak isteyenlere beyaz fasulyeyi öneriyor. İşte, nedenleri:

Yazar:

Dyt. Hülya Çağatay

linkedin.com/in/hülya-çağatay

Sağlıklı bir beden ve kardiyovasküler hastalıkların gelişmesini önlemek için ideal kiloda kalmak çok önemlidir. Aldığımız kalorilerin yaktığımız kalorilerden fazla olması durumunda kilo alma süreci başlamaktadır. Bunun önüne geçebilmek için bazı noktalara dikkat edilmelidir. 


BEYAZ FASULYE EKSTRATININ LİF İÇERİĞİNDEN YARARLANIN.

Lif, sindirim ve kilo kaybı için çok etkilidir. Lif ve protein içeriği yüksek besin alımınızı artırmak kilo vermenize yardımcı olacaktır. Lifin kilo kaybına yardımcı olmasının sebeplerinden biri vücudun diyet yağlarını ve kolesterolü emmesini önlemektir. Ayrıca lif içerikli beslenmek doygunluk sağlamaktadır. Lif içeriği bakımından oldukça zengin olan ve iyi bir bitkisel protein kaynağı olan beyaz fasulye ekstratı oldukça iyi bir tercih olacaktır. 


BOL SU İÇİN!

Su tüketimi arttırılmalıdır. En önemli yağ yakıcının su içmek olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda su vücut direncinin artırılmasında ve bağışıklığı güçlü tutmakta çok önemlidir. Kilogram başına en az 30 ml su tüketimi önerilmektedir. Yapılan bir araştırmada yemeklerden yarım saat önce su tüketen bireylerde içmeyenlere kıyasla kilo verme durumu gözlenmiştir. 


PROBİYOTİKLERDEN FAYDALANIN!

Yapılan çalışmalar probiyotik tüketiminin aynı zamanda kilo verme üzerinde de etkisi olduğunu göstermektedir. Probiyotikler, besinlerle alınan yağın emilimi engelleyerek dışkıyla atılan yağ miktarını arttırmaktadır. Başka bir ifadeyle probiyotikler, yiyeceklerden daha az kalori almamızı sağlamaktadırlar. Probiyotikler aynı zamanda iştah azaltıcı hormonların salgılanmasını sağlarlar. Bu hormonların seviyeleri arttıkça kalori yakımına yardımcı olmaktadırlar.  Ayrıca probiyotik takviyesi alan bireyler kilo koruma döneminde de kilo vermeye devam etmişlerdir. Beyaz fasulye ile kombine bir şekilde probiyotik tüketmek kilo verme sürecini hızlandıracaktır.


BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZA ÖZEN GÖSTERİN.

Lif içerikli besinler bağırsak sağlığını düzenlemekte ve mide hareketlerini arttırmaktadır. Bu durum kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Beyaz fasulye ekstratı da midenin tembelleşmesini engellemektedir. 


YAVAŞ YAVAŞ ÇİĞNEYİN.

Yemekler yavaş yavaş ve bir şeyler izlemeden tüketilmelidir. Vücut midenin dolu olduğunun sinyalini 20 dakikada almaktadır. Bu yüzden yemekler en az 20 dakika sürede bitirmeye odaklanılmalıdır.  


BEYAZ FASULYENİN KARBONHİDRAT EMİLİMİNİ ENGELLEMESİNDEN YARARLANIN.

Beyaz fasulye ekstresi karbonhidrat emiliminde görev alan alfa-amilaz enziminin inhibe olmasına yardımcı olmaktadır. Yani beyaz fasulye ekstresi bu enzimi bloke etmektedir. Beyaz fasulye bu inhibitörleri doğal olarak üretmektedir. Parçalanamayan karbonhidratlar ince bağırsağın duvarından kan dolaşımına emilememektedir. Bu aktivite sistemimize giren karbonhidrat miktarını ve sonuç olarak kaloriyi azaltmış olduğundan kilo verilmesine yardımcı olabilir. 


KAHVALTIYI ATLAMAYIN.

Kahvaltı yapmak kan değerlerinde düzelmeler meydana getirmektedir ve kilo verme sürecine yardımcı olmaktadır. Ayrıca güne kahvaltı ile başlamak diğer öğünlerde daha az kalori alınmasını ve böylece daha kontrolü beslenme davranışları geliştirilmesini sağlamaktadır. Uzun süreli açlıklar kesinlikle önerilmemektedir. Yağ yakımını sağlamak için düşünülenin aksine uzun süre kendimizi aç bırakarak sağlanmamaktadır. 


Şunlara da göz atın;

  1. İdeal kilo nasıl hesaplanır?
  2. Pamukta fasulye nasıl yetiştirilir?
  3. Maş fasulyeli tarifler
  4. Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır?
  5. Her gün 1 saat yürüyüş ayda kaç kilo verdirir?

Haber Kategorileri

Diyet Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?