Köfteyi çok sıkı yoğurmak içinin çiğ kalmasına yol açabilir. Yoğurduktan sonra biraz dinlendirmek, pişerken dağılmasını önler. Küçük ve yassı şekil vermek, içinin daha hızlı ve eşit pişmesini sağlar.
Fazla sıkı yoğrulan köfteler iç kısmının pişmesini zorlaştırır. Orta kıvamda yoğurmak daha iyi pişmelerini sağlar.
Çok büyük veya kalın köfteler dışı hızlı pişerken içi çiğ kalabilir. Orta boy ve yuvarlak ya da hafif yassı şekil tercih edin.
Çok yüksek ateşte dışı hızlı yanar ama içi çiğ kalır. Orta ateşte yavaş pişirmek en iyisidir.
Yoğurduktan sonra 10–15 dakika buzdolabında bekletmek, köftenin dağılmadan daha eşit pişmesini sağlar.
Tavada dışını mühürledikten sonra 180°C fırında 10–15 dakika pişirmek, içinin tamamen pişmesini garanti eder.
Şunlara da göz atın:
Çiğ Köfte Hangi Etten Yapılır?
1 Kg Bulgurdan Kaç Kilo Çiğ Köfte Çıkar?