Borani, genel olarak yoğurtlu sebze ya da bakliyat içeren, özellikle Güneydoğu Türk mutfağında kökeni olan bir yemektir. Bu versiyonunda kuşbaşı kuzu eti, börülce ve nohutla hazırlanıyor ve sarımsaklı yoğurtla tamamlanıyor.
Malzemeler;
Yapılışı: Bulgur, kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, karabiber, pul biber ve tuzu bir kaba alın. Bulgurlar iyice yumuşayıncaya kadar yoğurun ve kıvam almasını sağlayın. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tepsiye dizip buzdolabında biraz dinlendirin. Orta boy bir tencereyi ocağa alın, tereyağını eritin. Soğanları ekleyip 2-3 dakika hafifçe yumuşayana dek soteleyin. Kuzu kuşbaşıları tencereye alın, yüksek ateşte 2 dakika kadar karıştırarak soteleyin. Etler hafifçe renk aldıktan sonra ateşi kısın. Üzerine doğranmış börülce, haşlanmış nohut ve tuz ekleyin. Sıcak suyu ilave edin, kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Küçük ve derin bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Köfteleri birkaç partide, her seferinde 2 dakika kadar altın rengi alana dek kızartın. Ezilmiş sarımsakları yoğurda ekleyin, iyice çırpın. Pişen boraniyi servis tabağına alın, üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin ve sarımsaklı yoğurdu gezdirerek sıcak olarak servis edin.