French Press Mi, American Press Mi?
French press nedir, nasıl kullanılır? American press nedir, nasıl kullanılır? French press mi daha iyi, American press mi? İşte, French press ve American press arasındaki farklar:

French press ve American press, son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan kahve demleme yöntemleridir. Özellikle french press, ülkemizde de çok popüler olmuş bir demleme ürünüdür. American press ise daha aromatik tat sevenlerin favorisi olmayı başarmış ürünlerden biridir. 



French Press Nedir?

French press, kahve demlemeyle özdeşleşmiş olsa da, aslında farklı bitki çaylarını demlemek için kullanılan manuel bir cihazdır. 1920'li yıllarda keşfedilen french pressin orijinal adı 'cafetiere'dir. Genelde içeceğin demlendiği bölüm çelik veya cam, tutma kulbu plastik, pistonu ise paslanmaz çelikten oluşur. French pressin haznesine bitki çayı veya kahve konulur. Üzerine su veya süt eklenerek demlenmeye bırakılır. Demleme süresinin ardından piston indirilir ve malzemenin posası süzülür. French press ile kolay bir şekilde kahve ve bitki çayı demlemek mümkündür.



American Press Nedir?

American press, french press'ten ilham alınarak üretilen ve daha yoğun bir tat elde etmek için geliştirilen kahve demleme yöntemidir. Cam, metal veya plastik materyaller ile tasarlanan American press, hazne ve piston olmak üzere temel malzemelerden oluşur. Piston bölümünde kahvenin presslenebileceği özel bir alanı vardır. Bu sayede kahveye karşı basınç uygulanır. Bu da kahvenin daha aromatik ve biraz daha sert olmasını sağlar.



French Press ve American Press Arasındaki Farklar

  1. French press hem bitki çayı, hem de kahve demlemek için kullanılır. American press ise kahve demlemek için tercih edilir.
  2. French press demleme sonrasında tortulu bir içim yaratır. American pressle hazırlanan kahve ise daha pürüzsüz bir içime sahiptir.
  3. French press'te kahve aromasını yavaş yavaş dağıtarak demlenirken, American press'te kahveye bir basınç uygulanarak demlenmesi sağlanır.
  4. French press'te kahve belirli bir süre demlendikten sonra süzgeç yardımıyla süzülür. American press'te ise kahve hem süzme, hem de basınç esnasında aktif olarak demlenmeye devam eder.
  5. French press, ideal oranlarda hazırlanırsa orta sertlikte bir kahve içimi sağlar. American press, french press'e göre biraz daha sert, espressoya göre biraz daha hafif ve içimi oldukça kolay bir kahve sunar.


Şunlara da göz atın;

  1. Dünyada kahve kültürü
  2. Starbucks kahveleri
  3. Kahve demleme yöntemleri
  4. Filtre kahve nasıl yapılır?
  5. Kahve ne zaman içilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?
Yatmadan Önce Egzersiz Yapmak Sağlıklı Mı?