Fırında Sütlacın Üstü Kaç Dakikada Kızarır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fırında sütlacın üstü genellikle 200–220 °C’de 10–15 dakikada altın rengi alır. Fırın kabı yayvan olursa üstü daha eşit kızarır. İsteğe bağlı olarak son birkaç dakikada grill kullanmak, üstünü daha hızlı ve çıtır yapar.

Sütlacın üstü, fırına verildikten kısa süre sonra hafif kahverengi bir renk almaya başlar. Fırın sıcaklığı ve süresi, üstün kızarıklığını doğrudan etkiler. Kıvamını korumak için fırından çıkarırken çok fazla bekletmemek gerekir.

Fırın Sıcaklığı

Üstün güzelce kızarması için fırın 200–220 °C’ye (fanlı fırında 180–200 °C) önceden ısıtılmalıdır.

Pişirme Kabı

Sütlacın üstü eşit kızarsın diye fırın kabı düz ve yayvan olmalı.

Kızartma Süresi

Fırında sütlacın üstü genellikle 10–15 dakika arasında altın rengi alır.

Kontrol Etme

Fırın süresi fırından fırına değişebilir; üst hafif kahverengi olunca çıkarılmalı.

Ekstra İpucu

İstersen fırının son 2–3 dakikasında grill/mangal ayarı kullanarak üstü daha hızlı ve çıtır kızartılabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Fırın Sütlaç Cam Kasede Olur Mu?
  2. Fırın Sütlaç Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  3. Fırın Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?
  4. Sütlaç Yaparken 1 Litre Süte Ne Kadar Pirinç Konur?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?