Sütlacın üstü, fırına verildikten kısa süre sonra hafif kahverengi bir renk almaya başlar. Fırın sıcaklığı ve süresi, üstün kızarıklığını doğrudan etkiler. Kıvamını korumak için fırından çıkarırken çok fazla bekletmemek gerekir.
Üstün güzelce kızarması için fırın 200–220 °C’ye (fanlı fırında 180–200 °C) önceden ısıtılmalıdır.
Sütlacın üstü eşit kızarsın diye fırın kabı düz ve yayvan olmalı.
Fırında sütlacın üstü genellikle 10–15 dakika arasında altın rengi alır.
Fırın süresi fırından fırına değişebilir; üst hafif kahverengi olunca çıkarılmalı.
İstersen fırının son 2–3 dakikasında grill/mangal ayarı kullanarak üstü daha hızlı ve çıtır kızartılabilir.
Şunlara da göz atın: