Fırın Sütlacın Taşmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fırın sütlacın taşmaması için süt ve pirinç karışımını iyice karıştırmak gerekir. Kabın boyutu, pişerken kabarmaya yeterli boşluk bırakacak şekilde seçilmelidir. Ayrıca fırın, çok yüksek olmayan orta sıcaklıkta ve yavaş pişirilmelidir.

Sütlacın taşmaması için karışımı fırına vermeden önce homojen hâle getirmek önemlidir. Fırın kabı dolunca taşma riski artacağından, yeterli boşluk bırakılmalıdır. Pişirme sırasında fırın sıcaklığını kontrollü tutmak taşmayı önler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak