Fırın Sütlaç Cam Kasede Olur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fırın sütlaç cam kasede yapılabilir, ancak camın fırına dayanıklı olması gerekir. Cam, ısıyı eşit ileterek sütlacın tabanının yanmasını önler ve hem pişirme hem servis için uygundur. Fakat fırından direkt buzdolabına koymak camın çatlamasına neden olabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Fırın sütlaç için cam kase kullanmak görsellik açısından avantaj sağlar. Cam kaseler, pişirme sırasında ısıyı eşit dağıtarak sütlacın homojen pişmesini sağlar. Isı şokuna karşı dikkat edilmezse cam çatlayabileceği için fırından çıkarınca kısa süre bekletmek gerekir.

Uygunluk

Fırına dayanıklı cam kaseler (borosilikat gibi) fırın sütlaç için uygundur. Normal ince cam kaseler ısınırken çatlayabilir.

Isı iletimine dikkat

Cam, ısıyı eşit iletir; sütlaçların tabanı yanmadan pişmesini sağlar.

Pişirme süresi

Cam kaselerde pişirme süresi metal kalıplara göre biraz daha uzun olabilir, kontrol ederek ayarlamak gerekir.

Servis kolaylığı

Cam kaseler hem pişirme hem de servis için kullanılabilir, görsellik açısından avantajlıdır.

Soğuma ve şoklama

Fırından direkt olarak buzdolabına koymamak gerekir; ani ısı değişimi camın çatlamasına yol açabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Fırın Sütlaç Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  2. Fırın Sütlaç Malzemeleri Nelerdir?
  3. Sütlaç Yaparken 1 Litre Süte Ne Kadar Pirinç Konur?
  4. Fırın Sütlaç Yapmanın 5 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları