Fesleğen Nasıl Kurutulur?
Fesleğen nedir, nasıl kurutulur? Kurutulmuş fesleğen hangi yemeklerde kullanılır? İşte, yemeklerinize aroma katacak fesleğeni kurutma teknikleri:

Fesleğen, ballıbabagiller familyasından tek yıllık bir bitkidir. Genellikle ılıman bölgelerde yetişir. Kökeni Asya'ya dayanan bu bitki, saksılarda en çok yetiştirilen besinler arasında yerini alır. Kokusuyla evdeki böcekleri uzaklaştıran fesleğen, yemek yapımında da sık sık tercih edilir. İsteğe göre kuruttuktan sonra kullanılması da mümkündür. İşte, fesleğen kurutma teknikleri:



  1. Öncelikle fesleğenleri güzelce yıkayın ve tamamen kurutun.
  2. Fesleğenleri dalından kesin. Mümkünse güneş ışığının az olduğu zamanlarda kesin.
  3. Temiz bir örtüyü güneşi çok fazla görmeyecek gölge bir alana serin.
  4. Üzerine fesleğen yapraklarını birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
  5. Eğer balkonunuz açıksa, tozlanmaması için üzerini ince bir bezle örtebilirsiniz.
  6. Ortamın sıcaklığına göre her gün birbirine yapışmaması için ara sıra karıştırarak kurumasını bekleyin.
  7. Ortalama 3-4 gün içerisinde yapraklar kuruyacaktır.
  8. Tamamen kuruyan fesleğen yapraklarını elinizle veya robotla ufalayın. 

Kurutulmuş Fesleğen Yaprakları Nasıl Kullanılır?

Kuruttuğunuz fesleğen yapraklarını cam kavanoza aktararak yaklaşık 1 yıl boyunca muhafaza edebilirsiniz. Çorba, köfte ve sulu yemeklerin içerisinde kurutulmuş fesleğenleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Kayısı nasıl kurutulur?
  2. İncir kurutma yöntemleri
  3. Ihlamur nasıl kurutulur?
  4. Elma nasıl kurutulur?
  5. Papatya nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı