Fesenjan Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Fesenjan, İran mutfağının incelik isteyen yemeklerinden biridir. Görünüşte basit gibi dursa da doğru kıvamı ve lezzeti yakalamak için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekir. Gelin, fesenjan yemeğinin püf noktalarına birlikte göz atalım.

Fesenjan, İran mutfağının en meşhur ve köklü yemeklerinden biridir. Özellikle Kuzey İran’da (Gilan bölgesi) çok sevilen, özel günlerde pişirilen bir tür yahni (khoresh) yemeğidir. İçine genellikle ördek, tavuk ya da köfte konur. Bazen kuzu eti de tercih edilir. Koyu kıvamlı, hafif tatlı-ekşi ve cevizden dolayı yağlımsı bir yapısı vardır. Pilavla birlikte servis edilir.

Ördek pastillanın püf noktaları, tavuk ciğeri pişirmenin püf noktaları ve chimichanga yapmanın püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Omlet Yapmanın İlk Adımı Nedir?
Pratik Omlet Yapmak İçin 5 Tüyo
4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?