Biberlerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz. İç harcı fazla doldurmamaya dikkat edin, biberler pişerken taşmasın. Pişirme sırasında kapağı kapalı tutmak biberlerin yumuşak ve sulu kalmasını sağlar.
Biberlerin üst kısımlarını kapak gibi kesin ve içlerini temizleyin. Biberleri haşlamadan önce biraz tuz ve zeytinyağıyla ovarak lezzetlerini artırabilirsiniz.
İç harcı genellikle pirinç, soğan, domates ve baharatlardan oluşur. Pirinci çok pişirmeden, yarı diri bırakmak biberlerin fırında veya tencerede pişerken fazla yumuşamasını önler.
Biberleri tencereye dizip üzerini biraz geçecek kadar su ve zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde yavaş pişirmek biberlerin dağılmadan yumuşamasını sağlar. Fırında pişirecekseniz, üzerini alüminyum folyo ile kaplayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın:
Kışlık Lahana Turşusu Yapmak İçin 4 İpucu
Kışlık Taze Fasulye Hazırlamak İçin 4 Tüyo