Evde Temizlemeyi Unuttuğunuz 5 Yer
Evi temizlerken her tarafı köşe bucak silenleri böyle alalım. Hemen hemen birçok kişinin ev temizliği esnasında unuttuğu yerleri sizler için listeledik. İşte, evi temizlerken unuttuğunuz 5 yer:

Evlerimizi ne sıklıkta temizlersek temizleyelim, çoğumuz temizlik yaparken belirli yerleri temizlemeyi unuturuz. Size her zaman unutulan 5 yeri gösteriyoruz. Unutulan yerler ve bu yerleri nasıl temizleyeceğinizi sizlere anlattık. İşte, evi temizlerken unuttuğunuz 5 yer:

  1. Işık Düğmeleri ve Kapı Kolları


Bu nesnelere her gün birkaç kez dokunuyoruz. Bu, mikropların evin her yerine yayılmasını sağlar. Ayda en az bir kez bir bez ve biraz dezenfektan veya deterjanla silin.

  1. Uzaktan Kumanda ve Telefonlar


Buna akıllı telefonunuz ve PC klavyeniz dahildir! Bunlar her zaman kontrolümüz altında. Bu nedenle nemli bir bez ve dezenfektan sprey ile daha sık silmelisiniz. Anahtarlar arasında çok fazla kir birikir.

  1. Abajurlar ve Dolaplar


 Mikropların orada toplanması gerekmez, ancak çok fazla toz toplanır. Lambaları düzenli olarak bir silgi ile silerseniz, ilk etapta kalın bir tabaka oluşamaz. Aynısı dolapların üst kısımları için de geçerlidir.

  1. Buzdolabı


Ankastre veya bağımsız bir buzdolabı olmasına bakılmaksızın, üstte yağlı bir mutfak yağı ve toz tabakası oluşur. Mutfak veya çok amaçlı temizleyiciler burada yardımcı olabilir. Buzdolabının içini de birkaç ayda bir sirke özü ile temizlemelisiniz.

  1. Tuvalet Fırçası


Çoğu kişi tuvaletini çok dikkatli bir şekilde temizlerken, çoğu tuvalet fırçasını unutur. Tuvalet fırçasını klozet temizleyicisi ile birlikte klozete koyun ve yaklaşık yarım saat bekleyin. Alternatif olarak, diş protezini fırçayla birlikte tuvalete koyabilir ve gece boyunca ıslanmasına izin verebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Mutfak püf noktaları
  2. Mutfak temizliği nasıl yapılır?
  3. Mutfak sözlüğü
  4. Buzdolabı nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı