Evde Keşkül Yapmak İçin 5 Farklı Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde keşkül yaparken tam yağlı süt kullanmak kremamsı bir doku sağlar. Nişastayı soğuk sütle açarak eklemek, topaklanmayı önler ve kıvamı pürüzsüz yapar. Vanilya, badem veya az gül suyu gibi aromalar, lezzeti zenginleştirir. Servis öncesi keşkülü soğutup üzerine badem veya fındık serpmek hem şık hem lezzetli olur.

Keşkül pişirirken kısık ateş kullanmak, karışımın dibine tutmasını engeller. Badem sütü veya biraz krema eklemek tatlıya ekstra yumuşaklık kazandırır. Karışımı sürekli karıştırmak, kıvamın eşit şekilde oluşmasını sağlar. Servisten önce birkaç saat buzdolabında bekletmek, keşkülün lezzetini ve dokusunu mükemmelleştirir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?