Ev Yapımı Yoğurt Neden Tutmaz?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ev yapımı yoğurdun tutmamasının en yaygın sebepleri sütün ve mayanın doğru seçilmemesidir. Sütün sıcaklığının ideal olmaması ya da yeterince kaynatılmaması, yoğurt bakterilerinin çalışmasını engeller. Maya miktarının az ya da fazla kullanılması ve mayanın kalitesiz olması da kıvamı doğrudan etkiler. Ayrıca mayalama süresinin ve ortam sıcaklığının doğru ayarlanmaması, yoğurdun sulu kalmasına veya hiç tutmamasına neden olur.

Ev yoğurdunun tutmamasında yapılan en büyük hatalardan biri mayalama aşamasının yeterince özenli yapılmamasıdır. Süt çok sıcak ya da soğuk olduğunda yoğurt bakterileri çalışamaz ve fermantasyon gerçekleşmez. Kullanılan yoğurdun maya olarak uygun olmaması kıvam ve lezzet sorunlarına yol açar. Bunun yanında yoğurdun mayalandığı ortamın ısısının sabit kalmaması da yoğurdun tutmamasına neden olabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Türkiye’de İlk İncir Döneri Aydın’dan
Niğde, Michelin Rehberi’nde Bib Gourmand Kategorisine Girdi
Yiyeceklerin Görünüşü Dünyayı Kurtarır mı?
Asma Yaprağı Sarmadan Önce Haşlanır Mı?
TasteAtlas Dünya Yemek Ödüllerinde Türkiye, Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri Arasında!
Asma Yaprağı Sarması Nasıl Pişirilir?