Eli Böğründe Yemeği (Kebabı) Hangi Yörenin?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Eli böğründe, Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan bu yemek, son yıllarda oldukça popüler olmaya başladı. Gelin, eli böğründe hangi yöre ile özdeşleşmiş birlikte bakalım.

Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etinden hazırlanan eli böğründe yemeği, hem ismi, hem de lezzeti ile dikkat çeken yemeklerden biridir. Özellikle son yıllarda adından sıkça bahsettiren eli böğründe, farklı sebzelerin et ve sosla bir araya getirilmesiyle hazırlanır.

''Eli böğründe püf noktaları, eli böğründe yemeğinin yanına ne gider, eli böğründe ne etinden yapılır ve eli böğründe kaç dakikada pişer?'' gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarına göz atabilirsiniz.

Eli Böğründe Hangi Yörenin?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem