Eli Böğründe Yemeği (Kebabı) Hangi Yörenin?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Eli böğründe, Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan bu yemek, son yıllarda oldukça popüler olmaya başladı. Gelin, eli böğründe hangi yöre ile özdeşleşmiş birlikte bakalım.

Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etinden hazırlanan eli böğründe yemeği, hem ismi, hem de lezzeti ile dikkat çeken yemeklerden biridir. Özellikle son yıllarda adından sıkça bahsettiren eli böğründe, farklı sebzelerin et ve sosla bir araya getirilmesiyle hazırlanır.

''Eli böğründe püf noktaları, eli böğründe yemeğinin yanına ne gider, eli böğründe ne etinden yapılır ve eli böğründe kaç dakikada pişer?'' gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarına göz atabilirsiniz.

Eli Böğründe Hangi Yörenin?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak