Eli Böğründe Kaç Dakika Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Eli böğründe, dana eti veya kuzu eti ile sebzelerle hazırlanır. Fırında 180–200 °C’de yaklaşık 90–120 dakika pişer. Et yumuşayıp kemiğinden ayrılınca servis edilir.

Eli böğründe kuzu, dana eti ve sebzelerle hazırlanır. Fırında 180–200 °C’de 90–120 dakika pişirilir. Pişen et yumuşayıp kemiğinden ayrıldıktan sonra servis edilir.

Hazırlık

Kuzu eti (kemikli veya parça) ve sebzeler tepsiye dizilir.

Ön Isıtma

Fırın genelde 180-200 °C’de ısıtılır.

Pişirme

180-200 °C’de yaklaşık 90–120 dakika pişirilir.

Kontrol

Et yumuşayıp kemiğinden ayrılmaya başladığında pişmiş demektir.

Dinlendirme

Fırından çıkan yemek 10 dakika dinlendirilip servis edilir.

Maraş Eli Böğründe Hazırlanışı

Etler, 1-2 cm büyüklüğünde kuşbaşı veya jülyen olarak doğranır. Dana eti kullanıldığında 20-30 g kuyruk yağı etle karıştırılarak kullanılır Domates ve biberler, etlerin 4-5 katı büyüklüğünde doğranır. Et, domates, sarımsak ve biber, ince alüminyum tepsiye ya da güveç içine gruplandırılarak yan yana dizilir. Taş fırınlarda 270-300 ℃’ de 10-15 dakika pişirilir. Maraş Eli Böğründe’nin servisi, lavaş ekmek ve ayran ile birlikte yapılır.

Şunlara da göz atın:

  1. Eli Böğründe Yemeğinin Yanına Ne Gider?
  2. Eli Böğründe Ne Etinden Yapılır?
  3. Orijinal Tescilli Maraş Eli Böğründe Tarifi ve Püf Noktaları
  4. Eli Böğründe Tarifi

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak