Ciğer Sarma Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Ciğer sarma, Türk mutfağının geleneksel ve yöresel lezzetlerinden biridir. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu yemek, hem lezzetli, hem de doyurucudur. Gelin, ciğer sarma yaparken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

Özellikle Ege, Trakya ve bazı Balkan mutfaklarında sıkça yapılan ciğer sarma, genellikle koyun ya da kuzu ciğeriyle yapılır ve iç harcı olarak pirinç, soğan, baharatlar (kimyon, karabiber, tarçın, yenibahar gibi) kullanılır. Bu iç harç, doğranmış ciğerle birlikte hazırlanır ve kuzu gömleği (yağlı zar) ile sarılarak fırında ya da tencerede pişirilir.

Nefis ciğer tarifleri, ciğer pişirme teknikleri ve kuzu ciğeri püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Ciğer Sarmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak