Cezayir Mutfağı Yemekleri: Cezayir Mutfağından 9 Yemek
Kuzey Afrika'nın zengin bir mutfağı olan Cezayir mutfağında, sebze ve et kullanımını yaygındır. İşte, kuskus, tajin gibi yöresel lezzetleriyle ön plana çıkan Cezayir mutfağının en meşhur yemekleri:

Cezayir mutfağı, Kuzey Afrika'nın Magrip bölgesindeki çeşitli ve zengin bir mutfaktır. Berberi kökenli bir mutfaktır ve Akdeniz ile Kuzey Afrika mutfağı esintilerine sıkça rastlanır. Baharatlı yemekleriyle ön plana çıkan Cezayir mutfağında, sebzeler, meyveler ve deniz ürünleri kullanılır. Bölgeye ve mevsime göre yemekler değişse de, Cezayir'in birçok yerinde sebze ve tahıl kullanılır. Yemeklerin birçoğunda kuzu eti, sığır eti ve kümes hayvanları kullanılır. Zeytinyağı tüketimi yaygındır. Ülkenin büyük bir kısmında domuz eti tüketimi yasaktır. 

  1. Tajine

Ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri olarak kabul edilir. Patlıcan, havuç, kuru erik ve biberle pişen etler, özel bir güven içerisinde sunulur. Yemeğin altına kuskus ya da bulgur pilavı konulur. Akşam yemeklerinde tercih edilir.

Bakınız; Tavuk etli tajin

  1. Brochettes

Afrika usulü kebap olarak da bilinen bu yemek, tavuk veya kırmızı etin şişe geçirilerek pişirilmesiyle hazırlanır. Akşam yemeklerinde tercih edilir. Pilav eşliğinde sunulur.

  1. Shakshuka

Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen, Cezayir mutfağında shakshuka ismiyle bilinir. Hemen her öğünde tüketilebilen bu yemek, domates, zeytinyağı, biber, soğan ve yumurta karışımından oluşur. 

  1. Couscous

Ülkemizde kuskus olarak bilinen bu yemek, Cezayir'in ulusal yemeklerinden biridir. Hemen her yemeğin yanında sunulan kuskus, Cezayir'deki restoranlarda ve sokak lezzetleri arasında bulunur. İsteğe göre kuru üzüm gibi garnitürlerle veya etle zenginleştirilebilir.

  1. Makroudh

Makrot olarak da bilinen bu tatlı, Mağrip mutfağının en sevilen kurabiyelerinden biridir. İrmikle hazırlanan makrot, badem ezmesi, hurma veya fındıkla doldurulabilir. Şekil verildikten sonra üzerine susam serpiştirilebilir.

Bakınız; Makroudh

  1. Mechoui

Mechoui, aslında Cezayir mutfağında mangalda yapılan kızartmaya verilen isimdir. Bütük haldeki kuzu veya tavuk eti, kömür ateşinde ağır ağır pişirilir. Oldukça popüler bir pişirme yöntemidir. 

  1. Shurba

Yemeğe başlamadan önce içilen shurba, aslında Türk mutfağındaki çorbanın karşılığıdır. Yapımında pirinç ve sebzeler kullanılır. Sıcak başlangıçlar için tüketilir.

  1. Mahjouba

Cezayir mutfağında irmikle hazırlanan mahjouba, aslında krep ve gözleme karışımıdır. Sarımsak, domates, biber, soğan ve baharat karışımı ile hazırlanır. 

  1. Mint Tea

Cezayir mutfağının en sevilen içeceği ise, nane çayıdır. Yemeklerin ardından ikram edilen nane çayı, ferahlamanızı sağlar. Hem evlerde, hem de restoranlarda tercih edilen popüler bir içecektir.

Şunlara da göz atın;

  1. Azerbaycan mutfağı yemekleri
  2. Tayland mutfağı yemekleri
  3. İspanya mutfağı yemekleri
  4. Norveç yemekleri
  5. Karayip mutfağı yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat
Patatesi Fırında Pişirmek Sağlıklı Mı, Zararlı Mı?
Solucan Yenir Mi?