Carpaccio Neyden Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Carpaccio, ince dilimlenmiş çiğ et veya balıktan yapılır. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve baharatlar eklenir. Soğuk ve şık bir şekilde servis edilir.

Carpaccio, genellikle dana etiyle hazırlanan bir İtalyan yemeğidir. İnce dilimlenen et, lezzetini artırmak için çeşitli soslarla tatlandırılır. Şık sunumu ve hafifliğiyle mezelerde veya ana yemek öncesi olarak tercih edilir.

Ana Malzeme

İnce dilimlenmiş çiğ et veya balık (genellikle dana eti, bazen somon veya ton balığı).

Kesim Şekli

Et ya da balık, neredeyse kağıt inceliğinde çok ince dilimler halinde hazırlanır.

Yağ ve Sos

Zeytinyağı, limon suyu veya balsamik sos ile tatlandırılır.

Baharat ve Aroma

Tuz, karabiber ve bazen kapari veya parmesan peyniri eklenir.

Sunum

Genellikle önceden soğutulmuş tabakta, dekoratif şekilde servis edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Carpaccio Etin Neresidir?
  2. Carpaccio Çiğ Et Mi?
  3. Somon Carpaccio Çiğ Midir?
  4. Carpaccio Nasıl Marine Edilir?
  5. Carpaccio Hangi Balıktan Yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak