Meksika Mutfağından Cafe de Olla Nasıl Yapılır?
Meksika'nın meşhur kahvelerinden biri olan cafe de olla kahvesi nedir, nasıl yapılır? Cafe de olla yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte, Meksika usulü cafe de olla tarifi:

Cafe de olla, Meksika'nın geleneksel kahve pişirme metodudur. Kelime olarak 'çömlek kahvesi, demlikte kahve' anlamına gelir. Bu kahve, zanaatkarların ürünü olan toprak çömleklerde hazırlanır. Kendine özgü tadıyla, kahveseverlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden biridir. Özellikle soğuk bölgelerde ve kırsal kesimlerde oldukça popülerdir. 

Cafe de Olla Kahvesinin Özellikleri Nelerdir?

  1. Cafe de olla kahvesi, Güney Amerika ülkelerinin geleneksel şekeri olarak bilinen piloncillo ile hazırlanır.
  2. Meksika'daki lokantalar, küçük pop lokantaları ve Meksika yemekleri satan restoranlarda bu kahveye rastlamak mümkündür. 
  3. Özellikle kış aylarında tüketilen cafe de olla, Noel kutlamalarında ve bazen cenazelerde servis edilir.
  4. Baharatlı bir kahve türüdür. Tarçın, yıldız anason ve portakal kabuğu gibi aromalar eklenebilir.
  5. Meksika kahvesi, orta-koyu kavurma gücüne sahiptir. En popüler kahveler planchuela ve caracolillo çeşitleridir. Cafe de ollayı hazırlamak için bu tür kahveler kullanılabilir.
  6. Cafe de olla'ya süt eklenmesi önerilmemektedir. Çünkü baharat aromaları ve süt, damak zevkinize hitap etmeyebilir.



Cafe de Olla Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. Su: Kişi sayısına göre ortalama 5-6 bardak su kullanabilirsiniz.
  2. Çekilmiş kahve: Taze çekilmiş, koyu kavrulmuş kahveler kullanılabilir. Mümkünse Meksika kahvesi kullanılması tavsiye edilir.
  3. Piloncillo (Panela): Pekmeze benzer bir tada sahip olan piloncillo, esmer şeker kamışıdır.
  4. Tarçın çubukları
  5. Karanfil: 2 adet küçük karanfil kullanılması yeterlidir.
  6. Yıldız anason: Küçük bir yıldız anason kabuğu, kahveye tatlı bir tat verir.

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye su, çubuk tarçın, karanfil, yıldız anason ve piloncilloyu ekleyin. Orta ateşte piloncillo tamamen çözülene kadar karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve üzerine kahveyi ekleyin. Karıştırdıktan sonra üzerini örtün ve 6 dakika demlenmesine izin verin. Hazırladığınız kahveyi süzgeç veya tülbentten geçirerek servis edin. 


Şunlara da göz atın;

  1. Cafe con leche nasıl yapılır?
  2. Brezilya kahvesinin özellikleri nelerdir?
  3. Moka pot nasıl kullanılır?
  4. Yemen kahvesi nasıl yapılır?
  5. Espresso nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?