Börek Pişirmeden Buzlukta Saklanabilir Mi?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Börek, hem el açması hamur, hem de hazır yufka ile hazırlanabilir. Uzun süre tüketilmeyecekse, pişirildikten sonra veya pişirmeden önce buzlukta saklamak mümkündür.

Börek pişirilmeden de buzlukta saklanabilir, üstelik çoğu zaman pişirildikten sonra dondurmaktan daha iyi sonuç verir. Çünkü çiğden dondurulan börek, piştiğinde taze yapılmış gibi olur. Ama burada bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Pişmemiş Böreği Buzlukta Saklama Yöntemi

Tepsi Böreği (Su böreği, kol böreği, tepsi böreği vs.)

Böreği yufka + harç + sos şeklinde hazırlayın.  Henüz pişirmeden tepsiyle birlikte derin dondurucuya yerleştirin. Yaklaşık 2-3 saat şoklanmasını bekleyin (donunca şekli bozulmaz). Sonra dilimleyip tek tek ya da bütün halde streç film + alüminyum folyo ile sarın. Bu şekilde 2-3 ay bozulmadan saklanabilir.

Sigara Böreği, Paçanga Böreği gibi kızartmalıklar

Sarılmış ama pişmemiş haliyle tek tek yağlı kağıda dizin. Donduktan sonra poşetlere aktarın. Çıkardığında hiç çözmeden direkt kızgın yağda kızartabilirsiniz. 

Çözdürme ve Pişirme

Fırında pişecek börekleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 15–20 dk beklettikten sonra fırına atabilirsiniz. Sigara böreği gibi küçük börekler için çözdürmeye gerek yok, direkt kızartılır. Pişirirken üzerine tekrar yumurta sarısı veya sos sürersen daha taze görünür ve parlak olur.

  1. Hazır yufkadan börek tarifleri
  2. Yöresel börek tarifleri
  3. Böreğin üstü parlak olması için ne yapılır?
  4. Börek harcına süt mü yoğurt mu konur?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak