Börek pişirilmeden de buzlukta saklanabilir, üstelik çoğu zaman pişirildikten sonra dondurmaktan daha iyi sonuç verir. Çünkü çiğden dondurulan börek, piştiğinde taze yapılmış gibi olur. Ama burada bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
Tepsi Böreği (Su böreği, kol böreği, tepsi böreği vs.)
Böreği yufka + harç + sos şeklinde hazırlayın. Henüz pişirmeden tepsiyle birlikte derin dondurucuya yerleştirin. Yaklaşık 2-3 saat şoklanmasını bekleyin (donunca şekli bozulmaz). Sonra dilimleyip tek tek ya da bütün halde streç film + alüminyum folyo ile sarın. Bu şekilde 2-3 ay bozulmadan saklanabilir.
Sigara Böreği, Paçanga Böreği gibi kızartmalıklar
Sarılmış ama pişmemiş haliyle tek tek yağlı kağıda dizin. Donduktan sonra poşetlere aktarın. Çıkardığında hiç çözmeden direkt kızgın yağda kızartabilirsiniz.
Fırında pişecek börekleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 15–20 dk beklettikten sonra fırına atabilirsiniz. Sigara böreği gibi küçük börekler için çözdürmeye gerek yok, direkt kızartılır. Pişirirken üzerine tekrar yumurta sarısı veya sos sürersen daha taze görünür ve parlak olur.