Barbunyayı Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Barbunyayı haşlarken kararmasını önlemek için limon suyu eklemek, ilk haşlama suyunu dökmek, kireçsiz su kullanmak ve pişirme süresini uzatmamak etkili yöntemlerdir. Bu basit ipuçlarıyla barbunyayı daha açık renkli ve lezzetli şekilde hazırlayabilirsiniz.

Barbunya, hem besleyici hem de lezzetli yapısıyla Türk mutfağının sevilen baklagillerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı yemeklerde, pilakilerde ve sulu tencere yemeklerinde sıkça kullanılır. Ancak barbunyayı haşlarken yaşanan en yaygın sorunlardan biri kararmasıdır. Doğru teknikler uygulandığında barbunya rengini korur, daha iştah açıcı ve temiz bir görünüm kazanır.

''Barbunya nasıl pişirilir, barbunyanın çabuk pişmesi için ne yapmalı ve barbunya nasıl saklanır?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Barbunyayı Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları