Barbunyanın Gaz Yapmaması İçin Ne Yapmalı?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Barbunyanın gaz yapmaması için uygulanabilecek en etkili yöntemler arasında uzun süre suda bekletme, bekleme suyunu döküp ön haşlama yapma, pişirme sırasında kimyon veya rezene ekleme, asitli malzemeleri en sona bırakma ve yavaş pişirme teknikleri yer alır. Bu yöntemler sindirimi kolaylaştırarak barbunyayı daha hafif ve gaz yapmayan bir hale getirir.

Barbunya, baklagiller familyasına ait, fasulye çeşitleri arasında yer alan, özellikle Akdeniz ve Türk mutfağında çok sevilen bir kuru baklagildir. Hem taze olarak -yani “barbunya pilaki” gibi yaz yemeklerinde- hem de kuru halinde kışlık yemeklerde kullanılır. İçerdiği yüksek lif, bitkisel protein, vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyici bir besindir. Barbunyanın kendine has hafif tatlımsı aroması ve yumuşak dokusu, onu birçok yemeğe uyumlu hale getirir.

Barbunya nasıl saklanır, kuru barbunya nasıl yumuşar ve barbunya pişirme yöntemlerine göz atın.

Barbunyanın Gaz Yapmaması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı