Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?
Avokado nasıl olgunlaşır? Aldığımız avokadolar ile enfes tatlılar, salatalar ya da yemekler yapmak istediğimizde farkediyoruz ki avokado istediğimiz olgunlukta değil. Avokado evde istenilen olgunluğa nasıl getirilir? Detayları aşağıda…

Avokado son zamanlarda kahvaltılarda, soslarda, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılan bir meyvedir. Ana vatanı Guatemala ve Güney Amerika sahilleridir. Türkiye’de özellikle Antalya sonrasında Mersin’de yüksek oranda avokado yetiştirilir. Avokado ağaçta yetişen bir bitkidir. Vitamin, mineral ve omega 3 açısından oldukça zengindir. Sağlıklı olan bu meyve genellikle kahvaltılarda tüketilir. Avokado meyvesi ilkbahar aylarında ekilir ve türüne göre kış boyu hasat edilir. Peki avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokado hasattan sonra yediğimiz yumuşak kremsi dokuya ulaşmak için etilen gazı üretir. Marketlerde, manavlarda aldığımızda yemek için uygun kıvamda olmayabilir. Bunun için evde neler yapmalıyız? 

Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?

  1. Avokado olgunlaştırma yöntemlerinden ilki doğalında bırakmak. Avokadonuzu bir kase içerinde güneş gören bir yere bırakırsanız, birkaç gün içerinde yumuşayacaktır. 
  2. Avokadonuzu kese kağıdına koyarak bekletin. Avokado hasattan sonra olgunlaşmak için etilen gazı üretir. Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır. 
  3. Muz ve elma da avokadonun olgunlaşmasına destek olacaktır. Bir kese kağıdının içine elma ya da muz koyarak bekletin. 1-2 gün içinde avokado yemeğe hazır olacaktır. 
  4. En son yöntem ise avokadoları pişmemiş pirinç içinde bekletmek. Pirinç fazla nemi alacak ve etilen gazını içeri hapsedecektir.


Olgunlaşmamış Avokado Yenir Mi?

Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır. 

Avokadonun Olgunlaştığı Nasıl Anlaşılır?

Dış kabuk koyu yeşile doğru döndüğünde ellerinizle kontrol ederek anlayabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Avokado nasıl seçilir?
  2. Avokado nasıl yenir?
  3. Avokado nasıl saklanır?
  4. Ananas nasıl olgunlaştırılır?
  5. Mango nasıl olgunlaştırılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?