Asma Yaprağı Sarması Nasıl Pişirilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Asma yaprağı sarması yapılırken önce yapraklar hazırlanır ve iç harç özenle karıştırılır. Yapraklara yeterli miktarda iç konup çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ve tencereye düzgünce dizilir. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilmesi, lezzetinin oturmasını sağlar.

Asma yaprağı sarması pişirirken en önemli adım yaprakların tuzunun iyi ayarlanmasıdır. İç harç çiğden hazırlandığı için pişme sırasında tüm aromalar yaprağın içine işler. Sarmalar kısık ateşte yavaş yavaş piştiğinde hem dağılmaz hem de kıvamını korur. Dinlendikten sonra servis edilen sarma her zaman daha lezzetli olur.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Türkiye’de İlk İncir Döneri Aydın’dan
Niğde, Michelin Rehberi’nde Bib Gourmand Kategorisine Girdi
Yiyeceklerin Görünüşü Dünyayı Kurtarır mı?
Asma Yaprağı Sarmadan Önce Haşlanır Mı?
TasteAtlas Dünya Yemek Ödüllerinde Türkiye, Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri Arasında!
Asma Yaprağı Sarması Nasıl Pişirilir?