Türk mutfağının en sevilen geleneksel lezzetlerinden biri olan yaprak sarma, her sofrada kendine yer bulur. Çoğu zaman klasik pirinçli ya da etli harçla hazırlansa da aslında damak zevkine göre sayısız farklı iç harcı vardır. Zeytinyağlı hafif bir versiyon, etli doyurucu bir tarif ya da sebzeli hafif bir seçenek… İşte sarmalarınıza bambaşka bir tat katacak 6 farklı iç harç fikri.
Pirinç, soğan, zeytinyağı, kuş üzümü, dolmalık fıstık, nane, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, tarçın.
Pirinç, kıyma, soğan, domates salçası, maydanoz, nane, tuz, karabiber, pul biber.
İnce bulgur, soğan, domates-biber salçası, isot, kimyon, maydanoz, taze soğan, nane, zeytinyağı, limon suyu.
Mısır yarması (ya da ince bulgur), kuru soğan, yeşil soğan, mısır unu, tereyağı, karabiber.
Pirinç, rendelenmiş kabak, havuç, kapya biber, soğan, zeytinyağı, dereotu, nane.
Pirinç, haşlanmış yeşil mercimek, soğan, domates salçası, kimyon, karabiber, taze otlar.
Şunlara da göz atın:
Vişneli Yaprak Sarma Nasıl Saklanır?
Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası