3 Kilo Kuru İncir Reçeli İçin Ne Kadar İncir Gerekli?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
3 kilo incir reçeli yapmak için yaklaşık 1,5–2 kilo kuru incir gerekir. İncirler yıkanıp sapları kesildikten sonra şeker ve az miktarda su ile kaynatılır. Pişirildikten sonra reçel koyulaşıp kavanozlara alınır.

Reçel yapımında kuru incir ile şeker genellikle eşit ağırlıkta kullanılır. İncirleri kaynatmadan önce ılık suda bekletmek yumuşamasını sağlar. Kaynadıktan sonra reçel, istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırılarak pişirilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?