Vişne Suyu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçinizi ferahlatacak nefis bir içecek tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltılarda, tatlıların yanında ve özellikle yaz aylarında sık sık tüketilen vişne suyunun sağlık açısından birçok faydası vardır. Uyku kalitesini arttıran bu içecek, aynı zamanda ağır spor ve egzersizlerden sonra vücudun toparlanmasına olanak sağlar. Bununla birlikte yaraların daha hızlı iyileşmesine de katkıda bulunur. Vişne suyunun faydaları nelerdir? yazımızdan daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Peki, vişne suyu nasıl hazırlanır? Malzemeler hazırsa, evde vişne suyu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis çilek suyu ve ev yapımı karadut şurubunu da deneyebilirsiniz.

Vişne Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Vişne Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tarife vişnelerin sap kısımlarını ve çürüklerini ayırarak başlayın.
  2. Ayıkladığınız vişneleri bol su ile durulayın.
  3. Vişnelerin üzerine küçük çizikler atarak içerisindeki çekirdekleri çıkartın.
  4. Tüm işlemleri uyguladıktan sonra vişneleri düdüklü tencereye koyun ve üzerine toz şekeri ekleyin.
  5. Toz şekeri ekledikten sonra, vişneleri karıştırın. Düdüklü tencereyi yüksek ayara getirin ve düdüğü ötene kadar başından ayrılmayın.
  6. Düdük ötünce ocağı kısın ve 5 dakika bu şekilde pişirin. Vişneleri blenderdan geçirerek kıvam almasını sağlayın.
  7. Blenderdan geçirdiğiniz vişne suyunu cam kavanozlara doldurun ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  8. Oda sıcaklığına gelen kavanozları buzdolabında muhafaza edin. Tüketeceğiniz zaman yarım bardak vişne suyu püresinin üzerine yarım bardak içme suyu ekleyin. Afiyet olsun.

Vişne Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlarken ayıkladığınız vişne saplarını temiz bir yerde kurutarak vişne sapı çayı yapımında kullanabilirsiniz.
  2. Kullanacağınız vişnelerin olgun olmasına özen gösterin. Tarife başlamadan önce mutlaka tadına bakın ve şekerini buna göre ayarlayın.
  3. Düdüklü tencere kullanacaksanız, başından ayrılmayın ve kesinlikle sıfır konumuna getirmeyin. Pişirme esnasında vişne suyu düdük kısmından taşabilir. Bu durumda altını kapatın.
  4. Normal tencere kullanacaksanız, kapağını aralık bırakarak iki taşım kaynatabilirsiniz.
  5. Limon tuzu isteğe göre eklenmektedir. Vişne suyunun daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

1 Bardak Vişne Suyu Kaç Kalori?

  1. Bir bardak vişne suyu, yaklaşık 115 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Soğuk Alkolsüz Kokteyl Alkolsüz İçecekler İçecek Tarifleri Soğuk İçecekler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Alkolsüz sex on the beach
Hindistan Cevizli Milkshake
Bahar kompostosu
Türk kahveli limonata
Hurmalı smoothie
Vişneli ve Hindistan cevizli limonata