SÜTLÜ İRMİK TATLISI

8 Kişilik
Sütlü irmik tatlısı tarifi için malzemeler
  • 3 litre süt
  • 500 gr irmik
  • 1 kg toz şeker
  • 6 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş sakız
  • 2 yemek kaşığı beyaz susam
Sütlü irmik tatlısı hazırlanışı

Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Tatlıyı ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılındırın. Yumurtalar, damla sakızı, vanilya ve kremayı derin bir kapta iyice çırpın. Ilınmış harca azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Damla sakızlı ve irmikli harcı içi yağlanmış kare tepsiye yayın. Üzerine bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!