Lemon Chiffonade

Lemon Chiffonade
22 Şubat 2023

Lemon chiffonade kek, süngerimsi dokusu olan limonlu bir kektir. İsteğe göre üzerine sos dökülerek servis edilebilir. Aslen Amerikan tarifi olan bu keki, Japonlar daha güzel yapmaktadır. Ana malzemeleri limon kabuğu, limon suyu ve yumurtadır. Malzemeler hazırsa, lemon chiffonade tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif kek tarifleri için blondie, sütsüz kek ve fraiser tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lemon Chiffonade için

Malzemeler

  • 250 gr un 
  • 200 gr şeker
  • 1 adet limon kabuğu, rendelenmiş
  • 6 gr tuz 
  • 12 gr kabartma tozu 
  • 125 gr sıvıyağ 
  • 125 gr yumurta sarısı 
  • 100 ml su 
  • 50 ml limon suyu 
  • 250 gr yumurta akı 
  • 125 gr şeker 
  • 1 gr krem tartar
Lemon Chiffonade

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta akı, 200 gr şeker ve krem tartarı sert beyaz bir köpük olana kadar çırpın. 
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri rengi açılana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 
  3. Bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın. 
  4. Yumurta sarılarının çırpıldığı kaba sıvıyağ ve su ekleyin. 
  5. Unlu karışımı yavaş yavaş yumurta sarılarına ekleyerek karıştırın. 
  6. Yumurta beyazından kaşık kaşık alarak hacmini söndürmemeye dikkat ederek karıştırın. 
  7. Kek kalıbına alarak 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo