Gelin Bohçası

Gelin Bohçası
27 Eylül 2021

Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı krep hamuru ve kremadan oluşur. Yemesi de, yapması da çok zevkli olan bu tatlıyı dilediğiniz gibi meyve ile doldurabilir ya da üstünü süsleyebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız gelin bohçası tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif olarak gelin pastası ve yeni gelin tatlısı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gelin Bohçası için

Malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • ¾ su bardağı süt
  • ¾  su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/3 su bardağı şeker 

İç Dolgu için;

  • 1 paket krem şanti
  • ½ su bardağı süt ya da 
  • 200 ml krema
  • 80 gr pudra şekeri 
Gelin Bohçası

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, süt, sıvıyağ çırpılır. 
  2. Un, şeker ve kakao ayrı bir kapta harmanlanır. Sıvı karışım, unu karışıma dökülerek çırpılır. 
  3. Cıvık bir hamur olmalıdır. 
  4. Yapışmaz bir krep tavası ısıtılır, bir yemek kaşığı porsiyonlarla pişirilir.
  5. Krem şanti süt ile çırpılır ya da krema ile pudra şekeri çırpılarak sert krema haline getirilir. 
  6. Sıkma torbasına koyularak kreplerin içine sıkılır. 
  7. İsteğe göre meyve de koyulabilir.
  8. Yarım ay şeklinde şekil verilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo